vineri, 20 martie 2009

si dincolo de moarte.

Inca isi mai plangea delirul. Pleoapele ei erau grele si patul o tragea inapoi. Era o dimineata mai mult decat mohorata. Suna telefonul. Un numar necunoscut. Raspunde repede crezand ca e ceva important. In partea cealalta se aude o voce.. era el.. o roaga sa se duca la el, se simtea foarte rau si voia sa o vada, cu riscul de a fi pentru ultima data. Deodata ochii i se inunda de lacrimi, decorul se schimba intr-unul sobru, viata parca era in alb si negru. Se imbraca repede si pleaca speriata spre el. Ajunge, isi arunca geaca si ghizdanu` si se tranteste jos, langa patul lui. El o priveste in ochi si ii zice:
-Te iubesc, esti singura persoana pentru care viata mea nu s-a stins pana acum. Singura persoana careia vreau sa-i multumesc ca m-a facut sa cred in iubire.
Ea incepe sa planga, luandu-l in brate disperata, nestiind ce sa faca.
Suna repede la salvare. Salvarea, ca de obicei, intarzie, iar la spital afla o veste cutremuratoare, o veste care o cutremura din cap pana in picioare: el avea nevoie urgenta de un transplant de inima.
Fata nu sta pe ganduri niciun moment, doar gandul ca el va muri o lasa fara respiratie.
Intra in sala de operatii, convinsa sa-si incredinteze viata singurei persoane pe care a iubit-o cu adevarat pe aceasta lume.
Fata ramane fara rasuflare cu ochii spre el, parca in semn de adio. Nu mai simtea nimic. Si totusi nu a lasat nicio urma de remuscare. Ea a avut grija de el, pentru ca la ea in inima nimeni nu era la fel. El se trezeste. Era confuz. O vede si incepe sa planga. Acum inima ei batea in pieptul lui. Nu intelegea de ce a renuntat la viata ei ca el sa poata trai. Raspunsul era simplu: din iubire.
IUBIREA e sentimentul suprem care traieste si dincolo de moarte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu